Waarom duurt het soms zo lang voordat ik de iemand aan de lijn heb?
Met name op zaterdag en zondag kan het erg druk zijn. Er zijn overdag en 's avonds vier triagisten die uw telefoontjes beantwoorden. Een gesprek waarbij de triagist zal uitvragen wat er precies aan de hand, eventueel uitleg en advies zal geven of een afspraak zal geven, kan soms lang duren. Het kan dus voorkomen dat alle iedereen tegelijk in gesprek is. Mocht dit zo zijn, dan wordt in u ďin de wachtĒ gezet. Om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, is het zinvol om de geboortedatum, de naam en de verzekering van diegene waarvoor u belt bij de hand te hebben. Toets alleen bij levensbedreigende situaties een 1 in, u wordt dan direct doorgeschakeld naar de spoedlijn. Wij verzoeken u geduldig af te wachten.
 
 
  Ik heb een visite aangevraagd, maar de arts kwam pas na drie kwartier. Hoe komt dat?
Op de huisartsenpost is een arts aanwezig die dienst doet als zogenaamde visite-arts. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een aantal visites tegelijk aangevraagd worden. De triagist probeert door goed uitvragen zo goed mogelijk de ernst van de situatie in te schatten en zal vervolgens in overleg met de arts een selectie maken welke visite als eerste gereden moet worden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een visite-aanvraag met een levensbedreigende situatie prioriteit heeft, waardoor een visite-aanvraag zonder levensbedreigende situatie iets langer moet wachten.
Mocht het zo zijn dat er gelijktijdig visite-aanvragen met levensbedreigende situaties binnenkomen, dan zal de triagist contact opnemen met de Meldkamer Ambulance en zal een ambulance gestuurd worden.
 
 
  Ik heb om 14.00 uur een afspraak gekregen. Toch heb ik een uur moeten wachten voor ik aan de beurt was. Hoe komt dat?
Als u naar het spreekuur moet komen, dan maakt de triagist hiervoor een afspraak. Het kan echter voorkomen dat u toch enige tijd moet wachten. Dit heeft diverse oorzaken:

Er zijn patiŽnten binnengekomen met een levensbedreigende situatie, die gelijk behandeld moeten worden of er zijn patiŽnten binnengekomen zonder levensbedreigende situatie, echter met zoveel pijn die gelijk geholpen moeten worden.
Van te voren is natuurlijk niet altijd duidelijk hoeveel tijd een patiŽnt nodig heeft. Een patiŽnt met uitslag over het hele lichaam is sneller klaar dan een patiŽnt met een wond die gehecht moet worden.
Er zijn patiŽnten die rechtstreeks naar de Spoedeisende Hulp zijn gegaan. Deze is echter alleen geopend voor patiŽnten die zijn doorverwezen door de huisarts. Deze patiŽnten moeten dus eerst nog door de huisarts gezien worden en komen dus via de Spoedeisende Hulp zonder afspraak op het spreekuur. Voor een zo goed mogelijke planning van het afspraken-spreekuur is het dus van belang dat u eerst telefonisch contact opneemt met de Huisartsenpost.
 
   
Met spoed een huisarts buiten kantooruren nodig?
 

010 - 249 39 39

  Alleen bij levensbedreigende situaties toets direct een 1.
 
   Houd bij de hand:
  *  uw burgerservicenummer
  *  uw verzekeringgegevens
  *  actueel medicatie overzicht

Designed & Hosted by: Van der Lely Web-Design